dukaninteskadamiglängre.blogg.se

Här väljer jag att bearbeta och avslöja vad som hände mig när jag växte upp. Namn är självklart fiktiva.

Méniéres sjukdom- vad innebär det?

Publicerad 2013-05-16 22:36:36 i Allmänt,

Även fast det här är en bra dag så är jag utmattad. De dagarna som är bra innebär oftast att jag är så utmattad att jag inte kan stå nästa dag. De dagar som jag mår bra från sjukdomen försöker jag oftast göra så mycket som möjligt och det slutar oftast i trötthet. Jag tänkte också passa på att berätta lite om vad min sjukdom är.
 
Jag blev diagnostiserad med Méniéres sjukdom den 27 Februari 2013. Jag sökte egentligen hjälp den 31 Januari och då fick jag direkt komma till en öronspecialist. Först trodde han att jag hade blivit drabbad av något som heter Plötslig dövhet, det skulle alltså ha inneburit att jag hade varit döv på åtminstone ena örat vid det här laget. Efter först kortison, sedan antibiotika och en hel del utredningar så kom han fram till att det var Méniéres sjukdom som jag lider av. Jag får anfall där jag dels tappar hörsel på vänster öra och dels får jag en karusell i huvudet. När jag får anfallen så blir jag så yr att jag knappt kan stå, ungefär som om jag vore riktigt aspackad, men grejen är bara att jag då inte druckit ett dugg. Jag vet att varje morgon är en chansning och jag kan aldrig veta när jag kommer att få ett starkt anfall, det får mig däremot att uppskatta livet mer de dagar jag inte har ett anfall.
 
Sjukdomen går att behandla till viss del, man kan ta bort symptomen ibland. Medicinen som jag har nu fungerar ibland, men  vissa dagar gör den det till och med värre. Jag hade redovisning på ett arbete på universitet häromdagen, då kände jag att jag höll på att få ett anfall och då tog jag medicin för att inte få ett anfall mitt i redovisningen. Det slutade med att när vi stod där framme och redovisade så var jag så yr att jag hade enorma svårigheter att stå och såg inte ens rummet framför mig. Min kamp nu är att hitta en medicin som fungerar för mig och det är en kamp jag kommer få fortsätta med länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela